.

ΠΟΥ χρωστάμε ΠΩΣ χρωστάμε ΠΟΣΑ χρωστάμε
ΠΟΙΟΙ έφαγαν ΠΩΣ έφαγαν ΠΟΣΑ έφαγαν

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα.


ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Θα κάνει συμφωνία ο Τσίπρας σε 48 ώρες;
Είναι ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Το δημοψήφισμα δεν έχει καμιά διαπραγματευτική ισχύ για τους δανειστές. Αντιθέτως, διαμηνύουν ότι ένα «όχι» απλά θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση για την Ελλάδα. Άλλωστε, ακόμη και πρόθυμοι να δηλώσουν οι ξένοι, δεν μπορούν να ψηφίσουν τα κοινοβούλιά τους μια συμφωνία. Επομένως, μόνο μια πολιτική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί, αν και εφόσον το θελήσουν οι εταίροι οι οποίοι όμως έχουν αποσύρει την πρότασή τους. Επομένως επί ποιας συμφωνίας θα γίνει το deal;
Τι θα γίνει αν οι δανειστές προχωρήσουν στη ρήξη;
Τότε τη Δευτέρα η ΕΚΤ θα κάνει τηλεδιάσκεψη για να αποφασίσει για το ELA. Θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτήσει κούρεμα των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών. Για κάθε 10% κούρεμα οι τράπεζες πρέπει να βρουν 12 δις ευρώ. Με άδεια ταμεία και με μηδέν ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα καταρρεύσουν την ίδια στιγμή. Θα περάσουν στον έλεγχο του Ντράγκι, θα οριστούν άλλες διοικήσεις και οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα δικό τους αποκούμπι.
Θα κουρευτούν οι καταθέσεις των Ελλήνων;
Οι Financial Timesέβγαλαν ένα σενάριο για κούρεμα 30% για καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ. Ένα 30% κούρεμα στις καταθέσεις 120 δις που υπάρχουν στις τράπεζες, σημαίνει ότι κεφάλαια 36 δις θα φύγουν από τις τσέπες των Ελλήνων για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Οι κόποι μιας ζωής θα γίνουν θυσία λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης.
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την οικονομία;
Με κλειστές και χρεοκοπημένες τράπεζες σταματά η οικονομική δραστηριότητα. Μπαίνει λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μένουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι ή άλλοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Δεν λειτουργεί τίποτε στην αγορά, δεν μπορούν να γίνουν εισαγωγές και εξαγωγές. Θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών αλλά και καυσίμων, παρά τις ψεύτικες δηλώσεις περί επάρκειας για έξι μήνες.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση;
Με κλειστές τράπεζες δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να πάει στην εκτύπωση παράλληλου νομίσματος. Πρώτα θα «εισβάλλει» στις θυρίδες, θα πάρει 10 δις ευρώ και θα αρχίσει το τύπωμα. Δεν θα είναι Ραχηλιάρικα αλλά Αλεξανδρινά προς τιμήν του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα. Τι σημαίνει παράλληλο νόμισμα; Θα είναι υποτιμημένο απίστευτα και μπορεί να φτάσει τις 1.000 μονάδες για κάθε ένα ευρώ. Ότι μείνει δηλαδή στις τράπεζες θα απαξιωθεί πλήρως και μόνον όσοι έχουν ευρώ θα κάνουν μαυραγοριστισμό. Εννοείται ότι μ’ αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει εισαγόμενα προϊόντα, φάρμακα, κρέας, όσπρια, πατάτες που έρχονται από το εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια. Ούτε λόγος για αυτοκίνητα και άλλα είδη… πολυτελείας.
Θα βγούμε από την ΕΕ;
Δεν μπορούν να μας πετάξουν αλλά θα αναγκαστούμε να βγούμε μόνοι μας γιατί θα είναι αδύνατον να αντέξουμε ένα «σκληρό» νόμισμα όπως το ευρώ σε σχέση με το νέο νόμισμα. Αυτό σημαίνει αυτόματα απώλεια του ΕΣΠΑ, χάνονται οι επιδοτήσεις των αγροτών. Κλείνουν δομές για παιδάκια με ειδικές ανάγκες, για νοσοκομεία κ.λπ. που χρηματοδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια, σταματούν δημόσια έργα και απολύονται χιλιάδες που πληρώνονται με χρήμα από τις Βρυξέλλες.
Πώς θα είναι η Ελλάδα σε λίγους μήνες;
Θα είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Η Μικρασιατική Καταστροφή του 21ου αιώνα. Θα γίνουμε η Αλβανία του Χότζα που θα προσπαθεί να ορθοποδήσει με την ανθρωπιστική βοήθεια που θα μας στέλνουν από το εξωτερικό.
Και πώς θα κρατηθεί η χώρα έτσι;
Μόνο με ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με μια Χούντα για να ακριβολογούμε. Θα είναι μια αριστερή Χούντα με επίφαση δημοκρατίας, τύπου Βενεζουέλα και Μαδούρο που λέει ότι δεν πειράζει να τρώμε και καμιά ζωοτροφή αν είναι να διώξουμε το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση θα δώσει μερικές… χιλιάδες από το νέο νόμισμα ως αύξηση σε στρατό και αστυνομία για να ελέγξει τα πλήθη και η χώρα θα γίνει η μπανανία της Ευρώπης.
Στο σενάριο του «ναι»
Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τους ειδικούς αναφέρει ότι με το «ναι» η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιχειρήσει να φέρει τη συμφωνία Γιούνκερ στη Βουλή, παρ’ ότι αυτή αποσύρθηκε και ήδη ζητούνται κι άλλα μέτρα. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή δεν θα την αναγνωρίζει η Ευρώπη, οπότε επανέρχεται ξανά το σενάριο της ρήξης και όλα τα προηγούμενα.
Το σενάριο της προσωρινής συμφωνίας είναι αυτό που «παίζει» ώστε να απελευθερωθεί σιγά – σιγά ο ELA. Όμως, οι τράπεζες θα ανοίξουν μετά από καιρό και με διαρκές capital control. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να φύγει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και όλοι οι απίθανοι τσαρλατάνοι. Με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με έναν νέο πρωθυπουργό που θα εμπιστεύονται οι ξένοι και θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί του, ίσως η χώρα πάρει κάποιο δρόμο. Δύσβατο αλλά τουλάχιστον θα είναι όρθια κι όχι στα… τέσσερα.
Αυτά είναι τα σενάρια τα οποία δεν είναι δικά μας, είναι ένα ολόκληρο πλάνο που έχει δοθεί και στον κ. Τσίπρα. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Ίσως είναι εντός της δικής του γραμμής. Δηλαδή της επιστροφής στη δραχμή και της επικράτησης του απολυταρχικού κράτους της Αριστεράς.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Έλληνες δεν είναι πια οι αμόρφωτοι του 1967. Δεν είναι οι βγαλμένοι από ένα Εμφύλιο, οι απομονωμένοι από τον κόσμο. Είναι μορφωμένοι, πολυταξιδεμένοι και με παγκόσμιους ορίζοντες. Θα αντιδράσουν. Και τότε δυστυχώς θα γίνει χαμός.

Ψηφίζω ΝΑΙ!
Διαφωνώ με το τρόπο που το θέτουν, την στιγμή που δοκιμάζουν τον υπαρκτό Ευροσκεπτικισμό μου αλλά η παλάτζα του ΝΑΙ με το ΟΧΙ γέρνει υπέρ του ΝΑΙ.
Εκτός αυτού, αλλά και εκτός εαυτού, ψηφίζω ΝΑΙ γιατί δεν είμαι αλλά ούτε μπορώ να συνταχθώ με ΑΝΕΛ, ΖΥΡΙΖΑ κι ακόμη περισσότερο με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

5 σχόλια:

 1. Σταύρο σου βγάζω το καπέλο και σου εύχομαι ότι καλύτερο.
  Ο Θεός να μου κοβει χρόνια και να στα δίνει σε μέρες.
  Από όσο μπόρεσα εγώ τουλάχιστον να δω, κανένας μεγαλοδημοσιογράφος και καμμιά μεγάλη ιστοσελίδα δεν είχε τα κότσια να γράψει με απλές και καθαρές κουβέντες τι ακολουθεί κάθε επιλογή και στο τέλος ας αναφέρει και την δική του και να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του. Προσπαθούσαν να κατευθύνουν τα πρόβατα και να αποφασίσουν γι' αυτά.
  Μόνο εσύ έκανες την διαφορά!
  Ο μόνος που αναγνωρίζεις στον κόσμο το δικαίωμα της επιλογής!
  Κατά τα άλλα, τώρα θα αρχίσει το μεγάλο γλέντι.
  Σας βόλεψε το κόμμα και πήρατε σπίτι 120 τ.μ.;
  Να το χαίρεστε και να τρώτε τους σοβάδες, γιατί η αξία του δεν είναι ούτε 1.000 €.
  Σας βόλεψαν και πήρατε σύνταξη από το παράθυρο;
  Ωραία, πάρτε τώρα 320 € (σύνταξη ΟΓΑ) όταν ξαναβγεί και βλέπουμε.
  Πήρατε Μερσεντές με τα κλεμμένα;
  Ωραία είναι, αλλά είναι πολύ βαριά και δεν θα μπορείτε να την σπρώχνετε.
  Δεν θέλατε πολλά παιδιά για δεν σας αρέσαν οι ευθύνες;
  Στα πολλά παιδιά όλο και κάποιο θα έβγαζε ένα κομμάτι ψωμί να σας δώσει κι εσάς. Τώρα, στην πλατεία ζητιανιά.
  Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 για αύξηση της χρηματοδότησης (ELA), αλλά οι τράπεζες δεν αντέχουν ως τότε.
  Το κούρεμα καταθέσεων ΚΑΙ θυρίδων είναι μονόδρομος, και εκεί να δείτε κλάμα. Θυμάμαι τον Λούκυ Λουκ "Πίσω, βρίσκεσαι σε μια ιδιοκτησία τίμια κλεμμένη και κερδισμένη στο πόκερ".
  Μιλάμε γαι μεγάλα γλέντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαλάρωσε αδελφέ. Κανένας δεν θα κόψει τίποτα κανενός. Ούτε μέρες, ούτε χρονια! Όπως τα καταλαβαίνω και όπως αντιλαμβάνομαι την πολιτική πραγματικότητα, έτσι τα γράφω.
   Δυστυχώς για τον έρμο τον Τόπο, σε πολλά έχω επαληθευτεί.
   Μας περιμένει μεγάλο μανίκι τις προσεχείς ημέρες. Τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση. Αλί σε αυτούς που νομίζουν ότι το αγγούρι είναι "σχήμα λόγου"!!! Χα! Χα! Χα!

   Διαγραφή
 2. Σταύρο περιμένω εναγωνίως να τους στολίσεις τους γαμημένους (όλους χωρις εξαίρεση) με τα κοσμητικά επίθετα που τους αρμόζουν.
  Έχεις ηρεμήσει τώρα τελευταία και αυτό με τρομάζει..:)
  Παλούκωμα και των 300 με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
  Ετοιμάζω ανάλογο άρθρο γιατί έχω μείνει κι εγώ ανενεργός 2 χρόνια τώρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το να τους χώσω τα γνωστά μπινελίκια θεωρώ ότι θα είναι αρκετά διασκεδαστικό αλλά, τίποτα παραπέρα. Το θέμα είναι να καταλάβει ο αναγνώστης το τι κάνουν τα 300 καθίκια με τις ψευτοσυμμαχίες τους και τις λυκοφιλίες τους και ν' αρχίσει ο ίδιος να χώνει. Όταν βρίζω εγώ είμαι ένας! Όταν βρίζουν οι αναγνώστες, είναι πολλοί!
   Εκτός αυτού βρίζοντας μόνο είναι σαν να γράφω το ίδιο άρθρο με διαφορετική σύνταξη την κάθε φορά. Χώρια που γίνομαι κουραστικός.
   Εσύ γιατί χάθηκες?
   Κανένας μας δεν περισσεύει από τον Πατριωτικό Αγώνα.

   Διαγραφή
  2. Φίλε Σταύρο, κουράστηκα κι εγώ, σιχάθηκα..
   Είδα ότι είναι μάταιο να προσπαθείς να αλλάξεις το μυαλό του Έλληνα. Είμαστε περίεργη φάρα. Παραμυθιαζόμαστε εύκολα ηρωποιώντας τον κάθε μαλάκα. Εξίσου εύκολα απογοητευόμαστε. Κλινική περίπτωση. 5 χρόνια τώρα ματώσαμε και μυαλό δε βάλαμε. Με τους τελευταίους νοιώθω απλά οργή..δεν έχω λόγια ούτε για να στους γαμωσταυρίσω. Δεν είναι δυνατόν να γαμάς έτσι μια χώρα για να προστατεύσεις το μπουρδελοκόμμα σου. Δεν παίζει να βάζεις ψευτοδιλλήματα στο πόπολο και να τσιμπάει σα χάνος ότι ασκεί το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα.
   Δεν ξέρω τι και ποιος μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη δίνη. Έφτασα να πιστεύω πως μόνο μια ισοπεδωτική καταστροφή, ένας πραγματικός όλεθρος θα μας φέρει στα ίσια μας..δυστυχώς..
   Όσο για αυτά τα γαμιόλια με ονοματεπώνυμο, μια προφητεία..
   Σε λίγο βλέπω να τους κυνηγούν ακόμη και οι παράλυτοι γέροι, γριές και τα ραμολιμέντα που τους ψήφισαν επειδή έχαψαν το κόκκαλο ότι θα τους αυξήσουν τις συντάξεις για να αγοράσουν καλύτερο φέρετρο το μόνο δηλαδή που μπορούν να κάνουν μετά τα 80..

   Διαγραφή

Βρίστε ελεύθερα! Το πολύ-πολύ αν μου σπάτε τ' αρχίδια, να σας διαγράψω το σχόλιο.