.

ΠΟΥ χρωστάμε ΠΩΣ χρωστάμε ΠΟΣΑ χρωστάμε
ΠΟΙΟΙ έφαγαν ΠΩΣ έφαγαν ΠΟΣΑ έφαγαν

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Ρε άει γαμήσου... (κι εσύ)


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω μείωσης της τιμής αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά έχουν οδηγηθεί οι ιδιώτες παραγωγοί»

Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών ξεκίνησε να αναπτύσσεται προ εξαετίας περίπου. Το ελληνικό κράτος είχε υποσχεθεί σε ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος (οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα) τήρηση εγγράφων, συγκεκριμένων συμφωνιών για τον τρόπο διακίνησης αλλά και τον καθορισμό τιμής που θα αγόραζε το δημόσιο την εναλλακτική ενέργεια, η οποία είχε συμφωνηθεί ότι με τον καιρό θα αυξανόταν. Με την προοπτική αυτή ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτών πήρε τραπεζικά δάνεια γι’ αυτό τον σκοπό.
Στη συνέχεια όμως το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε να μειώσει την τιμή αγοράς του ρεύματος που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά. Επομένως αθετεί τη συμφωνία με τους ιδιώτες παραγωγούς και όχι μόνο δεν τους δίνει τις υποσχόμενες αυξήσεις αλλά τους πληρώνει λιγότερα από τα προκαθορισμένα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ιδιώτες που έχουν λάβει δάνεια να μην μπορούν να πληρώσουν πλέον τις δόσεις των δανείων που έχουν λάβει. Να σημειωθεί ότι οι συμφωνίες με τις τράπεζες καθόριζαν τις πληρωμές των δόσεων από την πληρωμή του κράτους.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επίλυση του προβλήματος;
2) Θα ληφθούν μέτρα για τη ρύθμιση των δόσεων προς τις τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί στην αποπληρωμή των δανείων τους;

Αθήνα, 09/04/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αν δεν το έχεις καταλάβει, αυτοί οι “ιδιώτες” στην νεοελληνική αποκαλούνται ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ;;;!!!
Εμείς πληρώνουμε την κιλοβατώρα στην ΔΕΗ 17 λεπτά του Ευρώ και τα λαμόγια αυτά την πληρώνονται από την ΔΕΗ, 50 λεπτά του Ευρώ.
Το καταλαβαίνεις ΜΑΛΑΚΑ ότι κάνεις αβάντα στα λαμόγια;
Εμείς ρε τροκάνι θα πληρώσουμε τις κουτοπονηριές των νεοελληναράδων που αντί να πάνε να δουλέψουν και να ιδρώσουν στο χωράφι, γιά άλλη μία φορά ακόμα επιζητούν να ζήσουν σε βάρος όλων υμών των υπολοίπων;
Εμείς ρε μαλακοπίτουρα θα πληρώσουμε για μιά φορά ακόμα τους πρασινορουφιάνουςΑγρινιώτες για παράδειγμα, οι οποίοι αντί να ψάξουν για εναλλακτικές καλλιέργειες αντί του καπνού, λάδωναν τους πράσινους λαδοπόντικες για να περάσουν λάθρα τις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους;!
...και μετά θα κάαααααθεσαι!!!
Όχι μόνο τα σπίτια τους και τα χωράφια τους αλλά και την παρθενιά της κόρης τους να χάσουν εις διπλούν, εγώ στις αρχιδάρες μου τους γράφω!
Το κατάλαβες ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΛΕΥΤΗ που σε έπιασε ο πόνος για τον φτωχούλη του Θεού νεοέλληνα.

Σταύρος

υ.γ. Κόψτε το παραμύθι του “εθνικισμού”. Εθνικοσοσιαλιστές είσαστε!
Αν δεν έχετε τ' αρχίδια να το παραδεχτείτε, να πάτε να γαμηθείτε.

3 σχόλια:

 1. ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.
  ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σπάστα και ξαναρίχτα.

   "...γαμημένη μεταπολίτευση..." κι εγώ "...μαλακονεοδημοκράτης..."
   Έννοιες ασύνδετες κι ασύμβατες, μπορώ να πω!

   Διαγραφή
 2. υπάρχουν άτομα σε κάθε κόμμα που είναι πρασινα λαμόγια (ή σκέτα λαμόγια). Εχω "δει" άτομα σε κάθε κόμμα που ΔΕΝ είναι πράσινα λαμόγια. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να είσαι νοητικά ακέραιος και να είναι "Πράσινος" . Ή να έχεις στοιχειώδη εθνικισμό και να είσαι πράσινος. Εχω δει αντιπράσινους που είναι ακροδεξιοί, δεξιοί, κεντρώοι, κεντοραριστεροί, αριστεροί ουλτρα αριστεροί και αναρχικοί. Για κάποιο μαγικό λόγο, με του που κάποιο κόμμα πλησιάζει καρέκλα, έστω και μειοψηφική, πρασινίζει. ΣΗΜΕΡΑ, με αυτά που εγώ βλέπω, και δεν έχω όλη την εικόνα, βλέπω τα εξής. Η ΝΔ κάπως πάει να μαζέψει την τρέλα (αλλά άντε να μαζέψει Κοπελούζο και Καλλιτσάντση...). Η ΧΑ δεν ασχολείται, μάλλον αντιπράσινη είναι αλλά εάν έχει αλωθεί, υπάρχουν πράσινα σταγονίδια. Για την ώρα δεν πολυφαίνονται. Πασόκ και Δημάρ δεν σχολιάζω γιατί με πιάνει εμετός. Ο Σύριζα είχε αντιΑΠΕ, αλλά τώρα το γυρίζουν και ανακαλύπτουν και καλές, ήπιες, κοινωνικές, να φάμε και εμείς, ΑΠΕ (λες και δεν καταλαβάινουν οι μακάκες ότι οι ίδιοι θα τις πληρώνουν). Για το ΚΚΕ δεν ξέρω. 3-4 που μάλλον είναι Ανταρσύα, τα λένε χύμα κατά της απάτης. Για την ώρα, τις ΑΠΕ τις σκοτώνει η έλλειψη χρηματοδότησης, η Τρύπα, η ανέχεια και η συνειδητοποίηση από αυτό το ΥΠΕΚΑ ότι δεν πάει άλλο. Αντι-ΑΠΕ είναι και οι ...συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Υπερ των ΑΠΕ είναι εκτός από τους ΠΟΛΥ μαλάκες, μεχρι πρόσφατα οι αεριάδες. Τώρα ανακάλυψαν ότι χάνουν και αυτοί. Η Ζήμενς έχει 30-35% του τζίρου της από ΑΠΕ... Κατλαβαίνεις γιατί ΟΛΟΙ στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Βρίστε ελεύθερα! Το πολύ-πολύ αν μου σπάτε τ' αρχίδια, να σας διαγράψω το σχόλιο.