.

ΠΟΥ χρωστάμε ΠΩΣ χρωστάμε ΠΟΣΑ χρωστάμε
ΠΟΙΟΙ έφαγαν ΠΩΣ έφαγαν ΠΟΣΑ έφαγαν

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Αλήτες, εβραίοι, ΣοσιαΛΗστές.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ

Πρόδωσαν τον ελληνικό λαό. Πρόδωσαν και το ευρώ. Και αυτό αποδεικνύεται από τα ιστορικά γεγονότα. Η ντροπή της προδοσίας θα τους ακολουθεί για πάντα. Και θα πληρώσουν για την προδοσία τους. Τα σημερινά ψέματα τους δεν πείθουν κανέναν. Ο κ. Πεταλωτής είναι το λιγότερο αστείος. Προσπαθώντας να κρύψει την προδοσία του κ. Παπανδρέου , ουσιαστικά, την επιβεβαίωσε. Τα επιχειρήματα του δεν στέκονται ούτε απέναντι σε ένα μικρό παιδί. Μια τόσο προδοτική κυβέρνηση αν μη τι άλλο θα έπρεπε να διέθετε τουλάχιστον καλύτερους ψεύτες. Όποιος έχει όρεξη , ας δούμε μαζί , βήμα- βήμα τα ψέματα του κ. Πεταλωτή . τα ψέματα που του υπαγόρευσε ο, χαμηλής πνευματικής στάθμης, πρωινός καφές του κ. Παπανδρέου:

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην έναρξη της κρίσης ξεκίνησε όπως όφειλε, κάνοντας το καθήκον του ως Πρωθυπουργός, να κάνει όλες εκείνες τις διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς.»

*Επικαλούμενος την έναρξη της κρίσης, ο κ. Πεταλωτής αναγνωρίζει ότι η κρίση ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, από τους χειρισμούς, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες τους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Οι αντιφάσεις των κατηγοριών είναι φοβερές. Από τη μια, μας έλεγαν τότε «αργήσατε να πάρετε μέτρα», από την άλλη, μας λένε «πολύ πρόωρα μιλούσατε με το ΔΝΤ», όταν ξεκάθαρα η επιλογή μας ήταν η ευρωπαϊκή λύση.»

*Φυσικά η προσπάθεια του κ. Πεταλωτή να εμφανίσει ως αντίφαση τις δύο διαφορετικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του πέφτει στο κενό αφού δεν έπαιρναν μέτρα για να δημιουργήσουν συνθήκες κρίσης δανεισμού και να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ έστω με λίγο από ΕΕ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Εξάλλου, είναι σε όλους πολύ καλά γνωστό, ότι στο τέλος δεν υπάρχει λύση ΔΝΤ. Υπάρχει τριμερής λύση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που συμμετέχει το ΔΝΤ με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και για συγκεκριμένους λόγους. Εμείς, από την πρώτη στιγμή φυσικά, θέλαμε ευρωπαϊκή λύση, αλλά δεν θα αφήναμε την Ελλάδα να πτωχεύσει.»

*Πρώτα όμως μίλησαν με το ΔΝΤ και ύστερα με τους Ευρωπαίους οι οποίοι στο παρασκήνιο ήδη κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι «πρόδωσε το Ευρώ».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Και μάλιστα, εμείς λέγαμε την αλήθεια, όταν αυτή η αλήθεια μπορεί να κόστιζε. Όταν γνωρίζαμε ότι μια παραπάνω λέξη θα μπορούσε να εκτινάξει τα spreads στο κατακόρυφο.»

*Έλεγαν από τις 6 Νοεμβρίου του 2009 για κίνδυνο χρεωκοπίας σε δημόσιες τοποθετήσεις τους , όταν το κόστος δανεισμού ήταν ακόμη στις 130 μονάδες βάσης, μέ στόχο προφανώς να το εκτοξεύσουν. Και επειδή δεν ανέβαιναν τα spreads με τίποτα, για να τα σπρώξουν προς τα πάνω έβαλαν το Τ+10 για να παρακινήσουν τους κερδοσκόπους να σορτάρουν, δεν έπαιρναν μέτρα για να έχουν οι αποκαλούμενες αγορές και πραγματικούς λόγους να ανησυχούν και τέλος φούσκωσαν τα στοιχεία με το έλλειμμα για να ολοκληρώσουν την καταστροφή ως τον Φεβρουάριο.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Εξαναγκάσαμε, ουσιαστικά, τους εταίρους μας να δημιουργηθεί αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για τη χώρα μας. Κάτι που σήμερα είναι ζητούμενο στην Ευρώπη για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.»

*Πράγματι εξανάγκασαν τους Ευρωπαίους να μοιραστούν το κόστος του κινδύνου χρεωκοπίας με το ΔΝΤ Μισό – μισό δηλαδή το ρίσκο της διάσωσης με τους Αμερικάνους. Μόνο που την κρίση δανεισμού στο ευρώ την έφερε η Ελλάδα ή ακόμη καλύτερα οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τις πράξεις παραλείψεις και σκοπιμότητες που προαναφέρθηκαν και αποτελούν πλέον ιστορικά γεγονότα αδιαμφισβήτητα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Αν εκτινάσσονταν απ` αυτά (από τις δηλώσεις Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου) , τα spreads, θα ήμασταν ευτυχείς γιατί με κάποιες φράσεις θα τα μαζεύαμε κιόλας. Για άλλους λόγους εκτινάσσονταν τα spreads. Γιατί το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας ήταν τόσο τεράστιο που δε μαζευόταν.»

*Φυσικά δεν εκτινάχθηκαν τα spreads μόνο από τις δηλώσεις και τις προαναγγελίες χρεωκοπίας, όταν ακόμη δεν υπήρχε κανέναν πρόβλημα δανεισμού. Αλλά στο θεό που πιστεύεις κ. Πεταλωτή και εσύ αναγνώστη που διαβάζεις, ποιος θα προαναγγείλει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας του και θα δανειστεί απρόσκοπτα; Κανένας. Τέτοιες δηλώσεις είναι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται και από Τ+10, ανυπαρξία μέτρων κ.α. Αυτοί είναι οι άλλοι λόγοι κ. Πεταλωτή.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Κάναμε τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει και στο τέλος το καταφέραμε. Ακόμη και για διαπραγματευτικούς λόγους, συνομιλούσαμε φυσικά, με τους πάντες.»

*Εδώ ο κ. Πεταλωτής την πάτησε και παραδέχτηκε ότι διαπραγματευόταν ο κ. Παπανδρέου με τον Στρος Καν ενώ σε όλη την υπόλοιπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μιλούσε για απλές διερευνητικές επαφές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Για «κυβερνητικούς παράγοντες», το απορρίπτω εκ προοιμίου. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ κανέναν κυβερνητικό παράγοντα, εκτός εάν εσείς γνωρίζετε κάποιον να μας πείτε, ότι σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που γινόταν, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα, θα μπορούσε να κάνει σορτάρισμα.»

*Αν μπαίνει στη διαδικασία να διαψεύδει η κυβέρνηση ότι οι υπουργοί της σορτάριζαν κατά της χώρας, καταλαβαίνετε ότι κάτι συμβαίνει αφού καπνός χωρίς φωτιά δεν έχει υπάρξει ποτέ. Αν ήταν καθαρός ουρανός με τέτοια ερώτηση θα άστραφτε και θα βροντούσε κατά των συκοφαντών της κυβέρνησης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Δεν κάναμε συζητήσεις για να πάμε στο ΔΝΤ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κάναμε διερευνητικές επαφές για το πώς θα καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες, οι οποίες ακόμη δεν ήταν και γνωστές. Πόσο μάλλον η αδυναμία μας, τότε, να καλύψουμε τις δανειακές μας ανάγκες.»

*Εδώ ο κ. Πεταλωτής επανέρχεται στην καραμέλα των διερευνητικών επαφών αλλά δυστυχώς την έχει πατήσει ήδη νωρίτερα και έχει παραδεχτεί τις διαπραγματεύσεις.
Το χειρότερο όμως εί9ναι ότι παραδέχεται ότι δεν ήταν γνωστό το πρόβλημα με την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών και ίσως γι΄αυτό ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου φρόντισαν να τις κοινοποιήσουν μιλώντας στο υπουργικό9 συμβούλιο για κίνδυνο χρεωκοπίας σε απευθείας σύνδεση με την κρατική τηλεόραση. Είπαν δηλαδή στους δανειστές και τους κερδοσκόπους ότι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χρέη και μετά βγήκαν στην αγορά να ζητήσουν δανεικά.!!!

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Εάν βγαίναμε όταν ήμασταν ακόμη στις αγορές και λέγαμε ότι η κατάσταση είναι τραγική, που ακόμη δεν είχε ξεδιπλωθεί το τραγικό της κατάστασης και δεν είχε ακόμη εξακριβωθεί το τι μας περίμενε, δηλαδή, το βάθος της κρίσης που μας είχε κληροδοτήσει η Ν.Δ., τότε το πλέον σίγουρο ήταν πως θα βουλιάζαμε από την πρώτη στιγμή.»

*Τελικά ο κ. Πεταλωτής δεν είναι τόσο ψεύτης όσο νομίζαμε. Περιγράφει τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση και ο Παπανδρέου. Ότι βγήκε να περιγράψει την κατάσταση ως τραγική και βουλιάξαμε. Απλώς έβαλε ένα «δεν» μπροστά. Αλλά όσο και να το διαψεύδουν, αυτό ακριβώς έκαναν. Πρόδωσαν την Ελλάδα και το ευρώ. Και θα το πληρώσουν.

Από τον σχολιαστή “γαλάζιος” στο antinews


Κατηγορείτε ρε Πράσινα τρωκτικά τους προηγούμενους, γενικώς, ότι “τα έφαγαν”!

Σας προκαλώ άλλη μία φορά και μακάρι όλοι να σας κάνουν αυτή την ερώτηση, όχι για μένα αλλά για την φουκαριάρα την Ελλάδα μας.

ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΑ;;;
 


1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως καπως ετσι εχουν τα πράγματα.
    Οταν το 1997 γραφαμε επιστολές σε ελληνες βουλευτές και επιμελητήρια για την καταστροφική συνήθεια της Ελληνικής κομματικής δικτατορίας να αγοράζει τα πάντα (αμεση εργασία , υπεργολαβίες , υλικά) σε τιμή πάνω απο το 300% της πραγματικής τιμής τους αυτοι που πρωτοι τσαντίστηκαν ηταν το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο. Εσενα τι σε κοφτει για αυτους μου ειπαν , εμεις περιμένουμε μια ροη χρημάτων απο τα λεφτα της ΕΟΚ κατευθειαν στις τσεπες μας μεσω της κατανάλωσης και των κρατικών προμηθειών.
    Απο τοτε ηξερα οτι υπήρχε διεθνης ενορχήστρωση σε αυτη την απάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βρίστε ελεύθερα! Το πολύ-πολύ αν μου σπάτε τ' αρχίδια, να σας διαγράψω το σχόλιο.