.

ΠΟΥ χρωστάμε ΠΩΣ χρωστάμε ΠΟΣΑ χρωστάμε
ΠΟΙΟΙ έφαγαν ΠΩΣ έφαγαν ΠΟΣΑ έφαγαν

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός μας κοστίζει λιγότερο!

Διαβάστε και φρίξτε.


Τη στιγμή που οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη το ΙΚΑ θεωρεί ότι δεν συμφέρει να καλύπτει το κόστος για τα διαβητικά παπούτσια.

O ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο: αυτή ήταν λίγο ώς πολύ η απάντηση που έλαβαν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, στο πάγιο αίτημά τους για την κάλυψη από το Ταμείο των παπουτσιών για διαβητικούς.

Το ΙΚΑ, όπως αναφέρεται στην έγγραφη απάντησή του, στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑ», «έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ιδρυμα».

...αυτά τα ειδικά παπούτσια για διαβητικούς κοστίζουν 350 έως 400 ευρώ, ενώ ένας ακρωτηριασμός φτάνει να κοστίζει στα Ταμεία έως και 70.000 ευρώ!

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο στη χώρα μας 2.000-3.000 διαβητικοί ακρωτηριάζονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Μάλιστα, οι γιατροί τονίζουν πως πολλοί ακρωτηριασμοί θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς- υπολογίζονται πως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας- ήταν σωστά εκπαιδευμένοι και λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα.

Ειδικότερα, οι ακρωτηριασμοί είναι δύο έως και τέσσερις φορές συχνότεροι στους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της διαβητικής νευροπάθειας που προκαλεί απώλεια αισθητικότητας στα κάτω άκρα. Ετσι εξηγείται πως ο ακρωτηριασμός συνήθως οφείλεται στην εξέλκωση, δηλαδή σε πληγή που προκαλείται από απλό τραύματα (π.χ. εκδορές από παπούτσι). 
Το είδα στο antinews και το διάβασα στα (Αθηναϊκά)Νέα με τα μάτια μου!
Τι λέτε ρε γαμημένοι ΠΑΣΟΚοι γαμώ το σταυρό, το χρηστό και την παναγία σας μαζί?
Καλά με το παραμύθι “λεφτά υπάρχουν”.
Ας πούμε ότι το κατάπιαμε.
Ρε γαμημένες κωλοσουφρίδες γαμώ την κλανοβαλβίδα της πουτάνας της ξεκολιάρας που σας γέννησε, εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!
Γαμώ ότι ιερό έχετε όλα τα γαμημένα μουνιά του ΠΑΣΟΚ, αν στηρίζετε αυτή την γαμημένη εντολή-απόφαση του πουσταρά του κωλοξεσκισμένου του Υπουργού σας, Λοβέρδου το όνομα, με το ΙΚΑ!

Ρε Λοβέρδο σίγουρα κλαις ρε ή είναι τα χύσια των Πακιστανών σου, που ξεχειλίζουνε από τα μάτια σου?
Τι έγινε ρε? Έκανες παρθενορραφή στην βοθροσωλήνα σου? Δεν πειράζει μωρή πούστρα. Ακόμα κι έτσι στο παλούκι θα κάτσεις. Λίγο σφιχτά στην αρχή αλλά εσύ είσαι βιτσιόζικο “αγόρι” ! Ε?
Μακριά από όλους η αρρώστια αλλά αν βρεθείτε σαυτήν την ανάγκη και το ΙΚΑ σας αρνηθεί η λύση είναι μία.
Πάρτε την καραμπίνα σας και τινάξτε τους τα μυαλά στον αέρα!
Στεγνά και χωρίς σούξου-μούξου!
Όποιος καριόλης έχει βάλει την υπογραφή του στο χαρτί της άρνησης κάντε “επικύρωση” με τα μυαλά του!
Άκου ρε φίλε τα άρρωστα τα καριολόμυαλα τι σκέφτηκαν. Για να γλυτώσουν 10 γαμημένες ινσουλίνες και άλλες τόσες γάζες δεν ξέρω κι εγώ τι, αποφάσισαν να ακρωτηριάζουν τον κόσμο!
Τα ίδια αποφάσισαν και για τους καρκινοπαθείς.
Ωμά κοφτά σου λέει, θα πεθάνουν που θα πεθάνουν. Σιγά μην τους πληρώνουμε τσάμπα θεραπείες!
Καθαρίστε τους στεγνά και ας βρεθεί Δικαστής μετά να σας δικάσει!
Εμφύλιο θέλετε ρε μουνιά γαμώ το σταυρό σας?
Εμφύλιο ρε και όποιος ζήσει ας γράψει ξανά την ιστορία!

Εδώ είναι τα τηλέφωνα των Γενικών (γαμάω, με τον κώλο) του ΙΚΑ.

Εκφραστήτε ελεύθερα!
Αφήστε την φαντασία σας και την γλώσσα σας ελεύθερη.
Και στο τέλος όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει τουφεκιά!!!


Με το συμπάθιο που θα γίνω ωμός αλλά, είναι 50-50 οι πιθανότητες να έχετε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και τώρα αυτό το έκκριμα της περιόδου της Μαργαρίτας να σας καταδικάζει τόσο απάνθρωπα.
Την ψήφο σας δεν μπορείτε να την πάρετε πίσω.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρίστε ελεύθερα! Το πολύ-πολύ αν μου σπάτε τ' αρχίδια, να σας διαγράψω το σχόλιο.